menuordersearch
iranoriflame.ir
دیگر باز نشو!
بستن

کک و مک چگونه درمان می شود؟ ,

مشــاوره تلگرام telegram
لگوی سایت
۱۳۹۶/۱۲/۶ یکشنبه
(0)
(0)
کک و مک چگونه درمان می شود؟
کک و مک چگونه درمان می شود؟
کک و مک چگونه درمان می شود؟
نه درمان می شود؟در این نوشته قصد داریم درباره کک و مک و راه های درمان آن با شما صحبت کنیم.

کک و مک چیست؟

کک و مک، لکه های قهوه ای روشنی است که به دلائل مختلف روی پوست ظاهر می شود. برخلاف خال که کمی برجستگی دارد، کک و مک مسطح است. ریشه پیدایش کک و مک در سلولهایی است که دارای رنگدانه ملانین است. محرک اصلی پیدایش کک و مک، قرار گرفتن در زیر نور خورشید است. البته ژنتیک هر کس مشخص می کند که به کک و مک مبتلا می شود یا خیر.

کک و مک چگونه درمان می شود؟

اگر در پوست صورت شما، لکه هایی پدیدار شده است، برای از بین بردن آنها از روشهای زیر استفاده کنید:
  • از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
کرم ضد آفتاب نمی تواند لکه هایی که از قبل روی پوست پدید آمده را از بین ببرد؛ اما از پیدایش لکه های جدید جلوگیری می کند. متخصصان توصیه می کنند که در تمام روزهای سال حتی روزهای ابری هم باید از کرم ضد آفتاب استفاده کرد.
  • با استفاده از لیزر، کک و مک ها را از بین ببرید.
پالس های متمرکز و فشرده لیزر مورد استفاده در لیزر درمانی، قسمت های آسیب دیده پوست را هدف قرار می دهد. روش های درمانی کک و مک با لیزر، امن و بی خطر است.
  • کرایوسرجری انجام دهید.
در کرایوسرجری با استفاده از سرمای شدید نیتروژن مایع، سلول های پوستی آسیب دیده و غیرعادی را فریز می کنند یا از بین می برند. این روش نیز بسیار امن است و به بی هوشی نیاز ندارد. البته احتمال بروز برخی عوارض جانبی از جمله هیپوپیگمنتیشن (از دست دادن رنگدانه)، خونریزی و تاول وجود دارد. کرایوسرجری به ندرت باعث ایجاد زخم می شود.
  • کرم محوکننده موضعی را روی پوست خود بمالید.
برخی کرم های محوکننده یا سفیدکننده تنها با تجویز پزشک به فروش می رسند، البته مدل هایی که به دستور پزشک نیاز ندارند نیز وجود دارند. بسیاری از کرم های محوکننده حاوی هیدروکینون هستند. این ترکیب می تواند روند تولید ملانین را متوقف و نواحی تیره ی پوست را روشن کند.
  • از کرم رتینوئید موضعی استفاده کنید.
کرم های رتینوئید یکی از ترکیبات ویتامین A هستند و برای درمان کک و مک و سایر آسیب های پوستی ناشی از آفتاب استفاده می شوند.
بنابر بررسی های انجام شده در سال 2014، رتینوئید با جذب اشعه ی فرابنفش B، از پوست در برابر نور محافظت می کند. به همین دلیل از بروز کک و مک جدید جلوگیری می کند.
  • از روش پیل شیمیایی کمک بگیرید.
در این روش با استفاده از مواد شیمیایی، نواحی آسیب دیده ی پوست را تراشیده و لایه برداری می کنند. برای درمان کک و مک از گلیکولیک اسید یا اسید ترشکلراکتیک برای لایه برداری استفاده می شود که می تواند تا لایه های میانی پوست نفوذ کند. پس از حذف پوست آسیب دیده، پوست جدید جای آن را می گیرد. دوران نقاهت برای این روش درمان دو هفته است. شستن روزانه ی پوست با صابون و پمادهای موضعی از دستورهای درمانی این دوره است. در دوران نقاهت باید از داروهای ضدویروس استفاده کنید و تا حد امکان از آفتاب فاصله بگیرید.
  • درمانهای طبیعی را امتحان کنید.
روش های درمانی طبیعی نیز وجود دارند که می توانند در درمان کک و مک موثر باشند. البته این موارد هنوز از لحاظ علمی ثابت نشده اند. با این حال استفاده از این روش ها به هیچ عنوان خطرناک نیست. برخی درمان های طبیعی عبارتند از:
  1. آب لیمو: آب لیمو را گرفته و آن را با پنبه روی صورت بمالید. پس از آن حتما صورت خود را بشویید. گفته می شود که آب لیمو باعث روشن شدن رنگ پوست می شود.
  2. عسل: عسل را با نمک مخلوط کنید تا یک اسکراب یا لایه بردار طبیعی درست کنید. عسل نیز به روشن کردن رنگدانه ها کمک می کند.
  3. آب دوغ: آب دوغ همان مایعی است که پس از کره گرفتن باقی می ماند. این مایع را مستقیما روی پوست بمالید و پس از 10 دقیقه صورت خود را با آب گرم بشویید. می توانید از ترکیب آب دوغ یا جوپرک نوعی ماسک طبیعی درست کنید. آب دوغ حاوی اسیدلاکتیک است که می تواند به روشن شدن رنگ کک و مک کمک کند.
  4. خامه ترش: خامه ترش را مستقیما روی پوست تمیز بمالید و پس از چند دقیقه صورت خود را بشویید. خامه ی ترش نیز همانند آب دوغ حاوی اسیدلاکتیک است.
  5. ماست: ماست را مستقیما روی صورت بمالید و چند دقیقه منتظر بمانید. اسیدلاکتیک موجود در ماست نیز به روشن شدن رنگ کک و مک کمک می کند.
  6. پیاز: پیاز را روی پوست بمالید و پس از چند دقیقه آن را بشویید. پیاز می تواند مثل یک لایه بردار لکه های قهوه ای کک و مک را کم رنگ کند.
در صورت استفاده از این روش ها و احساس سوزش در پوست، درمان طبیعی خود را متوقف کنید.

چه زمانی باید به دکتر مراجعه کنید؟

کک و مک بدخیم نیست، اما ممکن است با سرطان پوست اشتباه گرفته شود. تابش شدید نور آفتاب از عوامل اصلی کک و مک و ملانوما است. ملانوما در افرادی که پوست روشن تری دارند شایع تر است.
اگر تغییراتی در اندازه، شکل و رنگ کک و مک ها مشاهده کردید به سرعت باید به پزشک مراجعه کنید.

نتیجه گیری:

کک و مک بسیار شایع بوده و خوش خیم است. با این حال بسیاری افراد به دلیل زیبایی می خواهند از آنها خلاص شوند. روش های درمانی شدیدتر مثل لایه برداری شیمیایی یا لیزر درمانی موثر هستند که البته دوران نقاهتی طولانی دارند و احتمالا باعث بروز عوارض جانبی می شوند.
پیشنهاد می کنیم قبل از هرکاری با متخصص پوست مشورت کنید تا بهترین راه برای از بین بردن کک و مک را به شما پیشنهاد کند. فراموش نکنید که تحت هر شرایطی از پوست خود در برابر اشعه ی آفتاب مراقبت کنید.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر